Natuur en genezing

In Congo steunt Missie Sint Paulus sinds twee jaar het bomenproject in Bunia. Rondom de Anglicaanse Universiteit zijn bomen aangeplant ter bescherming van het terrein (klik hier om daar meer over te lezen).

De laatste maanden is ook een begin gemaakt met het aanleggen van een recreatieve tuin vol bloemen en planten waar de studenten en medewerkers en hun families elkaar kunnen ontmoeten en waar studenten na hun colleges met elkaar in gesprek kunnen gaan over de lesstof. Deze tuin biedt bovendien verkoeling en mensen kunnen er ontspannen.

Omdat de universiteit in een verstedelijkt gebied ligt, wordt gehoopt dat door de aanleg van meer groen de effecten van luchtvervuiling verzacht worden, wat de gezondheid en het welzijn van de mensen ten goede zal komen.

De Congolese biodiversiteit zit vol geneeskrachtige planten die veel ziekten genezen. Het plan is dan ook om in een deel van de tuin geneeskrachtige planten een plek te geven om natuurgeneeskunde te promoten. De afdeling Gemeenschapsgezondheid van de universiteit ziet het belang in van natuurgeneeskunde en biedt dit als vak aan.

De aanleg van de tuin draagt bij aan de schoonheid van de schepping en aan een meer leefbare en gezondere wereld, aldus Kahwa Njojo, de rector van de universiteit.