Projecten

Sint Paulus Missie en Diaconaat Buitenland

Sint Paulus Missie en Diaconaat Buitenland richt zich op projecten waarin de beide aspecten, missie en/of diaconaat, aan bod komen en bouwt voort op het bestaande netwerk in de verschillende landen. Doordat wij direct contact hebben met bisschoppen en priesters ter plaatse, blijven we goed op de hoogte van de voortgang en ontwikkelingen in de verschillende projecten. Daarnaast zijn er contacten met gelijksoortige organisaties binnen de Zwitserse en Duitse Oud-Katholieke Kerk, waardoor ook samenwerking en afstemming binnen projecten mogelijk is.

De beschrijving van de projecten waar u hieronder op door kunt klikken, is algemeen. Voor elk project worden echter afzonderlijke acties gehouden die betrekking hebben op de meest actuele situatie van het project. Wilt u dus meer weten over de actuele situatie, dan vindt u dat onder Acties. Informatie over afgesloten Projecten kunt u vinden in het archief.

Congo

Sint Paulus ondersteunt al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw het Anglicaanse Instituut ISThA in Bunia.

Lees meer

Egypte

Sinds 1994 ondersteunt Sint Paulus, het sociale en diaconale werk van de ‘Daughters of St. Mary’, een zustergemeenschap in de Koptisch-Orthodoxe Kerk in Egypte.

Lees meer

Filippijnen

Sinds 1991 zet St Paulus zich in om onze zusterkerk de Iglesia Filipina Independiente (IFI) op de Filippijnen te ondersteunen.

Lees meer

Hongkong

Het Bethune Huis in Hong Kong wordt al vele jaren gesteund om te helpen een veilige haven te bieden aan vrouwen die een conflict met hun werkgever hebben.

Lees meer

Mozambique

In de Anglicaanse Kerk van Mozambique is veel hulp nodig. Al jarenlang ondersteunt Sint Paulus deze kerk.

Lees meer

Archief projecten

Missie Sint Paulus heeft projecten in diverse landen die op een zeker moment worden afgerond. Hier vindt u de afgesloten projecten per land.

Lees meer