Voorjaarsactie 2018

En dan, ja dan wil je wat gaan DOEN in jouw vluchtelingenkamp..!

Iedereen weet het: overal vluchtelingen. In 2016 voerden we actie voor een vluchtelingenkamp in Mozambique waar niemand van weet en waar niemand naar om kijkt. Niemand? Of toch? Ja, een kleine groep gelovigen van omliggende parochietjes plus bisschop Manuel Ernesto persoonlijk, zij zien er wèl naar om.

Zij hebben zich het lot aangetrokken van deze Congolese en Burundese vluchtelingen, die daar vaak al jaren zitten. Congo, al 20 jaar een probleem, omdat er zoveel waardevolle grondstoffen voor onze mobieltjes te vinden zijn. En daar willen de mensen met de grootste ellebogen en de zwaarste machinegeweren wel hun graantje van meepikken. Wij van St Paulus hebben nu een ander voorstel  over graantjes meepikken. Leest u vooral verder.

Met de Vastenactie2016 hebben we al een stevige ruggensteun kunnen bieden voor de bouw van o.m. een windvaste kerk met bijgebouw in het vluchtelingenkamp. Er wordt verder hard gewerkt aan het opleiden van een groep gelovigen voor het bijstaan bij traumaverwerking. Onverwerkt verleden doet je handen vast zitten, terwijl nieuwe uitzichten met verdiept geloof juist nieuwe energie losmaakt. Onze Anglicaanse medegelovigen in de buurt willen daarom deze mensen ook de kans bieden om weer wat te gaan DOEN !

Er wordt nu een kippenproject gelanceerd waarvoor volop animo is. Kippen voederen, eieren scoren, nieuwe kuikentjes uitbroeden, eieren verwerken tot gerechten, die deels verkopen, de veren in producten verwerken, kortom, eindelijk actie. Handen jeuken. Helpt u mee voor de aanschaf van de eerste kippen, hout om hokken te timmeren, een cursus ‘hoe houd ik kippen’, het eerste voeder enz. ?

Super ! Want dat geeft de burgers daar weer moed. De eigen kerkelijke gemeenschap, die al jaren actief is in het Marratane kamp, houdt samen met bisschop Manuel toezicht op wie, hoe en wat. Mogen we op u rekenen?

 

Namens Sint Paulus, ok missie en diaconaat buitenland,

 

Loek Wagenaar,

Vice-voorzitter