Voorjaarsactie 2013

Spaart u mee voor stoelen voor Bunia?

Het bericht kwam als een vredesduif: eindelijk rust in Congo! De buurlanden hebben net eind februari afgesproken dat ze zich niet langer mengen in Congolese zaken. Men kan dus verder.

In Congo steunt Sint Paulus, OK missie en diaconaat buitenland al tientallen jaren met uw hulp het kleine seminarie in Bunia. Ook daarover is goed nieuws ontvangen van de Anglicaanse rector, want ja, in Afrika gaan ze door. Daar waar wij wel eens gewoon opgeven gaan ze in Bunia dóór. Lukken dingen tóch, zelfs in het onrustige Congo. Zo bleken er in het afgelopen jaar te midden van al die onrust en guerrilla-activiteiten maar liefst negen studenten afgestudeerd te zijn bij hun priesteropleiding. Ze hadden hun tijd goed gebruikt.

U had het wellicht al eerder gelezen: jaren geleden is het seminarie in Bunia gaan werken aan het uitbreiden van de opleidingen, nu ook voor onder meer landbouw en bouwkunde, om mensen ter plekke verder te kunnen helpen. Dat heeft onze broeders en zusters daar heel wat moeite en tijd gekost. En dat niet alleen, de prijzen stegen maar door. Oorlog hè, u begrijpt het wel.

Daarom kwam er nu een verzoek of wij in Nederland nog wat extra’s willen bijdragen aan de basisvoorzieningen in de nieuwe gebouwen. Onze vorige actie voor Bunia in 2010 heeft toen meer dan 4000 euro opgeleverd. Dat geld is goed gebruikt. Maar op. Plaatselijk gemaakte houten stoelen zijn hard nodig en kosten € 15 per stuk. Doet u ook mee? Hartelijk dank daarvoor.

Graag melden wij u de opbrengst van onze najaarsactie 2012 voor het Bethune Huis in Hong Kong, een inloop- en opvangplek voor vrouwelijke buitenlandse werknemers. Onlangs mochten we 3.046 euro overmaken. Geweldig!