Najaarsactie 2012

In 2010 was de vastenactie bestemd voor het Bethune-huis in Hong Kong. Een inloop- en opvangplek voor vrouwelijke buitenlandse werknemers. In Hong Kong werken 250.000 migrantenarbeiders. Vrouwen die gedreven door armoede in het buitenland in de huishouding werken. Hun inkomen gebruiken ze om familie in het thuisland te steunen. De ene helft bestaat uit Filipino’s, de andere uit Indonesiërs. Het grootste deel van deze vrouwen is tevreden met hun werkgever, maar er zijn ook vrouwen die te maken krijgen met uitbuiting, verbale en/of fysieke terreur. Het Bethune huis is er voor hen en geeft op allerlei niveaus hulp. In het huis verblijven gemiddeld dertig vrouwen.

 

Met uw steun konden we in 2010 een bedrag van maar liefst 13.000 euro naar Hong Kong overmaken. Daar zijn de vrouwen en de medewerkers van het Bethune huis en wij als bestuur heel dankbaar voor. Het geld was bestemd voor de directe opvang van vrouwen en de hulpverlening in de vorm van persoonlijke en groepsbegeleiding. Hulp blijft echter nodig om dit uiterst belangrijke werk overeind te houden. Voor veel vrouwen betekent het de uitweg uit een ogenschijnlijk hopeloze situatie. Maar het huis doet meer dan directe hulpverlening, onder invloed van acties van het Bethune huis is ook hier en daar de wetgeving aangepast.

 

Als Sint Paulus geloven wij dat het belangrijk is om trouw te zijn, zeker in tijden dat het financieel tegenzit en steeds meer mensen de hand op de knip houden, ook in Hong Kong. Daarom doen wij opnieuw een beroep op u. De opvang van één vrouw kost gemiddeld 2 euro per dag. Kan dankzij u een vrouw een paar dagen opgevangen worden, of misschien één of twee weken? Dat zou fantastisch zijn! Uit ervaring weten wij dat uw ondersteuning mensen vrij maakt en nieuw perspectie biedt. De vrouwen van het Bethune huis rekenen op u!

Giften kunt u als volgt overmaken: ING 46 45 75 t.n.v. St. Paulus Missie en Diaconaat te Capelle a/d IJssel, onder vermelding van “Najaarsactie 2012”.

 

Tot slot melden wij u graag nog dat de voorjaarsactie 2012 voor de uitbreiding van het gezondheidscentrum in Tanzania 2.055 euro heeft opgebracht, waarvoor onze hartelijke dank.