Voorjaarsactie 2012

                                                              

Voorjaarsactie OK Missie en Diaconaat Buitenland ‘Sint Paulus’ 2012

In Tanzania zijn ziekenhuizen vooral te vinden in de grotere steden. Dit betekent dat op het platteland  mensen vaak enorme afstanden moeten overbruggen om medische zorg te kunnen krijgen. Dit was voor de Anglicaanse zusterorde in Sayuni, de reden om een kleine kliniek op te richten met een regiofunctie. Een  aantal zusters is opgeleid voor medisch werk en werkt zelf in het gezondheids-centrum. Er is ook enige medische begeleiding vanuit Europa via een vrijwilliger. Momenteel worden er o.a. patiënten met malaria behandeld, medicijnen verstrekt en bevallingen begeleid. Het gezond-heidscentrum blijkt een groot succes te zijn. Iedere maand weten meer mensen de weg er naar toe te vinden. In verband met deze groei is er behoefte ontstaan aan meer personeel.  

Zo is in de zomer van 2011 een enthousiaste, deskundige klinisch directeur aangesteld om het gezondheidscentrum te leiden. Daarnaast zijn er plannen om dit jaar een laborant, een verpleegkundige en een verloskundige aan te nemen. De zusterorde groeit zelf ook in aantal:  in oktober 2011 zijn zeven nieuwe novices toegetreden.

Naast de behoefte aan verdere professionele ondersteuning, is de noodzaak ontstaan om het gezondheidscentrum uit te breiden met een ruimte waar kinderen en hun moeders kunnen worden opgevangen en een ruimte waar medicijnen kunnen worden bewaard en verstrekt. Er is inmiddels een huis voor de klinisch directeur en zijn gezin gebouwd. 

Samen met de Zwitserse en Duitse Oud-Katholieke Kerk willen we in onze voorjaarsactie vanuit Nederland graag een steentje bijdragen aan de uitbreiding van dit gezondheidscentrum.  We streven naar een bedrag van 3.500 euro.     Onze Missie en Diaconaat ‘Sint Paulus’ bestaat uit vrijwilligers en kent geen overheadkosten, waardoor elke euro, die u geeft, daadwerkelijk aan het gezondheidscentrum ten goede komt.           

namens Missie en Diaconaat Buitenland ‘Sint Paulus’,

Loek Wagenaar