Parochies en de vastenactie

Elk jaar wordt aan de parochies materiaal gestuurd om hen te ondersteunen in het onder de aandacht brengen van de Vastenactie. Het is mooi om te zien hoeveel creativiteit in de parochies aanwezig is om met elkaar geld in te zamelen, dit jaar voor de gevluchte moeders en (wees)kinderen in Congo.

Zoals u op de foto bij dit bericht kunt zien, heeft de parochie Arnhem een groot bord gemaakt met daarop foto’s en teksten over het vastenproject. Daarmee kan de vastenactie echt niet over het hoofd gezien worden!

In de parochie Hilversum is een geldmeter gemaakt waarop bijgehouden gaat worden wat de laatste stand van de ontvangen giften is. Ook is er een hart voor traumaverwerking gemaakt. De opbrengst van de Vastenactie zal namelijk niet alleen gebruikt worden voor praktische hulp zoals maaltijden en kleding maar ook voor psychologische ondersteuning van de getraumatiseerde moeders en (wees)kinderen.