De Bloeiende Kerk, Vitale Parochies

Het Bestuur van de Biss.Cie. Sint Paulus, OK missie en diaconaat buitenland is verheugd dat de synode op 22 november jl. heeft ingestemd met het beleidsplan van het Collegiaal Bestuur voor de jaren 2015-2020 dat als titel heeft: De Bloeiende Kerk – Vitale Parochies –. In het beleidsplan wordt het diaconaat expliciet genoemd en beschrijft het Collegiaal Bestuur de missie van de “Bloeiende kerk” als:

De Oud-Katholieke Kerk deelt in Gods plan om deze wereld te bevrijden, te redden en tot haar voltooiing te brengen. Dit doet zij door de aanwezigheid van Christus te vieren in Woord en Sacrament. De ervaring van de ontmoeting met Christus in de liturgie roept op een nieuwe gemeenschap te bouwen met elkaar. Een gemeenschap waarbinnen mensen elkaar kennen en voor elkaar zorgen. Een gemeenschap die open staat, verwelkomend is, oog heeft voor de naaste en ook aan hen dienstbaar wil zijn (diaconaat).

 

Als Oud-Katholieke Kerk hebben we de opdracht de boodschap van het evangelie op een bijzondere wijze te verkondigen: in een episcopaal-synodale kerkstructuur, in een liturgie waarin we de gemeenschap met de verrezen Christus vieren en in onze dienstbaarheid aan de naaste, dichtbij of ver weg.

Binnen de Oud-Katholieke Kerk geven wij invulling aan diaconaat door onze gelovigen op te roepen tot een actieve opstelling in de maatschappij. We stimuleren parochies zich te verbinden aan een concreet diaconaal project – ver weg of dichtbij. In verschillende parochies zijn reeds diaconale projecten gaande.