Najaarsactie 2013

Spaart u mee voor een nieuw ziekenhuis?

In 2008 was de vastenactie bestemd voor de Home of Progress in Beni Souef, Egypte. Een verblijf voor gehandicapte kinderen. Ik heb hen tijdens mijn vakantie in 2010 in Egypte bezocht. Iedereen was er erg goed bezig. Ook de organisatie en boekhouding werken goed. De koptische nonnen van het klooster van de Daughters of St Mary’s beheren naast deze gehandicapten opvang ook een ziekenhuis, een kinderdagverblijf met 500 kinderen en het dorpenproject (waarbinnen o.a. geiten aan arme gezinnen worden verstrekt). De stad Beni Souef is geen rijke stad en er is veel hulp nodig.In het ziekenhuis (trouwens ook bij de gehandicaptenzorg) wordt iedereen ongeacht zijn geloofsovertuiging geholpen. Daarvoor staat een groep toegewijde artsen klaar die gratis hun diensten verlenen in hun vrije tijd. 

Het ziekenhuis, hoewel super schoon, is inmiddels toch al 40 jaar oud en aan vernieuwing toe. De zusters zijn in vertrouwen op God tweeëneenhalf jaar geleden met bouwen begonnen. Ze bouwen iedere keer verder zodra ze weer geld hebben. De kelder en vier verdiepingen staan al, er hoeft  nog maar één verdieping op. Ze vertrouwen erop dat het ziekenhuis over anderhalf jaar is voltooid.  Er helpen veel koptische vakmensen Pro Deo mee aan de bouw.

Het  nieuwe ziekenhuis krijgt ongeveer 52 bedden (waarvan een aantal intensive care), 8 couveuses, 4 operatiekamers en een kamer voor kijkoperaties, een apotheek, een eerste hulp, etc.    

Elke steen telt! € 10 = 50 bakstenen

Met uw steun konden wij in 2008 voor de vastenactie een bedrag van maar liefst € 11 900 overmaken naar de zusters. Voor deze najaarsactie streven wij nu naar een bedrag van € 3000. Alvast bedankt voor uw steun aan onze koptische broeders en zusters!

Graag melden wij u nog dat de voorjaarsactie 2013 voor de aanschaf van stoelen voor de opleidingsgebouwen in Bunia (Congo) ruim € 3.700 heeft opgebracht, waarvoor onze hartelijke dank! 

Karen Dejonge (Contactpersoon Egypte)