Hulp bij onverwachte nood

In de maand oktober wordt elke zondag in de parochies gecollecteerd voor een project van Missie Sint Paulus. Dit keer is dat voor hulp bij onverwachte nood.

Stel er is een orkaan op de Filippijnen, of een overstroming in Bangladesh. Of stel je voor dat een ziekenhuis door oorlogsgeweld in de as gelegd wordt, of dat je opeens te maken krijgt met mensen op de vlucht voor een oorlog. Sommige hulp laat zich goed plannen. Verschillende projecten van Sint Paulus, kerkelijke commissie voor Missie en Diaconaat Buitenland laten dit zien. We bouwen zo relaties op die soms al tientallen jaren oud zijn.

Maar soms is er onverwachts iets extra’s nodig: noodhulp. Vanwege die orkaan, die overstroming, die oorlog, die toestroom van gevluchte mensen. Missie Sint Paulus geeft in zulke gevallen noodhulp uit de eigen algemene middelen. Een druppel op de gloeiende plaat soms, zeker, maar ook een teken van verbondenheid. En als er mensen toch net even iets meer van eten hebben, iets meer een dak boven hun hoofd, of iets meer medische verzorging is dat ook veel waard.

De opbrengst van de collecte voor Missie Sint Paulus in oktober is bestemd voor de algemene middelen van deze commissie zodat ze hieruit de noodhulp kan blijven geven die te vaak en te onverwachts nodig is.